Наразі думка молоді це не просто міфічне поняття, яке жодним чином не впливає на суспільне життя, а важливий чинник, який показує ставлення молодого покоління до війни, суспільних змін та запит на можливості. U-Report – це міжнародний молодіжний проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який через онлайн опитування у месенджерах та смс допомагає з’ясувати ставлення молоді до різних аспектів суспільного життя. А от діяльність U-Report Europe спрямована на допомогу українській молоді, що опинилась за кордоном через війну. 

 

Завдяки інструментам, які використовує проєкт, молоді люди можуть впливати на те, що для них важливо під час найскладнішого періоду життя. Наразі до опитувань U-report Europe долучились понад 10 000 молодих українців за кордоном. 

 

Наприклад, тут можна переглянути інформацію про опитування молоді щодо сприйняття війни в Україні. 

 

Контакти проєкту: 

Facebook

 

Чат-бот для молоді за кордоном

Щоб надати підтримку молоді, що перебуває далеко від дому, для регіону Європи та Центральної Азії (ECARO) було створено інтерактивний чат-бот, що надаватиме актуальну інформацію українській молоді під час їхніх переміщень до сусідніх країн.

 

За допомогою навігації чат-ботом U-Report молодь та батьки отримають рекомендації щодо безпеки, інформацію щодо їхніх прав та наявну гуманітарну допомогу, вимог та умов в’їзду до Польщі, Чехії, Угорщини, Італії, Молдови, Румунії,Словаччини, Болгарії та Білорусі. Наразі чат-бот доступний українською мовою, і його можна активувати, надіславши слово «Україна» (англ. «Ukraine») на канал U-Report у Telegram, WhatsApp, Viber або Facebook. Наразі, більше 18 000 молодих людей вже скористались цією можливістю.