Освітня ініціатива «Перша українська школа у Польщі» — проєкт, що виник через гостру потребу забезпечити освіту евакуйованим дітям з України, які рятуючись від війни, знайшли прихисток у Польщі. Освітній проєкт створений фундацією «Незламна Україна» у березні 2022 року, відповідності до української навчальної програми Міністерства освіти і науки України.

 

На сьогодні створено три українські школи у містах — Варшава, Вроцлав та Краків з забезпечення дітей всіма необхідними матеріалами для навчання. У освітніх центрах Фундації український педагогічний склад вчителів та директорів. Додатково передбачене вивчення польської мови та проходження (за бажанням) реабілітаційного курсу від психологів.

 

Окрім освітньої програми, у «Першій українській школі у Польщі» є розважальна. Часто відбуваються шкільні творчі й спортивні конкурси, руханки й перегляди фільмів, концерти та майстер-класи, екскурсії в інші міста або музеї, флешмоби на підтримку України та задля подяки дружній Польщі. На постійній основі діють гуртки по інтересах: тхеквандо, хореографія, робототехніка, дитяча дипломатія, англійський клуб та інші.

 

Оплата за один місяць навчання на разі становить 700 злотих.

 

На період літніх канікул, в «Першій українській школі у Польщі» у містах Варшава, Вроцлав, Краків та Жешув будуть організовані літні пришкільні табори для дітей всіх класів. А також польсько-українські клуби. Метою їхнього створення є вивчення польської мови та додаткова можливість для дітей подружитися.

Контакти «Першої українська школа у Польщі»

Сайт: http://nezlamna.org/

Email: [email protected] 

Facebook: https://www.facebook.com/ICF.Flashlights/ 

Instagram: https://instagram.com/Foundation_Nezlamna_UA 

Telegram-канал загальний: https://t.me/osvita_ukraine 

Зареєструватися на навчання можна через Google-форму

 

Адреси шкіл «Першої української школи у Польщі»: