Навчання у школярів починається першого вересня і триває до кінця червня, після чого діти йдуть на канікули протягом двох місяців (липень–серпень)

Осінніх канікул у Польщі немає. Але восени школярі мають два офіційні вихідні: «Свято всіх Святих» (1 листопада) і День Незалежності Польщі (11 листопада). 

 

Святкові канікули починаються 23 грудня і тривають до першого січня. З 24.12 по 26.12 відзначають Різдвяні свята. Проте в деяких воєводствах можуть бути інші дати з огляду на православне відзначення Різдва Христового.

Перше січня — Новий рік і вихідний. До того ж шостого січня відзначають «Свято трьох королів» (Богоявлення), і цього дня зазвичай також вихідний. 

 

У лютому на школярів чекають два тижні зимових канікул. Кожного нового навчального року їх визначає Міністерство національної освіти, тому в деяких воєводствах дати можуть різнитися. Наприклад, ось такий вигляд вони матимуть в окремих воєводствах взимку 2024 року:


З 12 до 25 лютого: Великопольське, Куявсько-Поморське, Любуське, Малопольське, Свєнтокшиське воєводства.

 

З 22 січня до 4 лютого: Вармінсько-Мазурське, Підляське воєводства.

 

З 15 січня до 28 січня: Західно-Поморське (Західнопоморське), Нижньосілезьке (Дольношльонське), Мазовецьке, Опольське воєводства.

 

З 29 січня до 11 лютого: Люблінське, Лодзинське, Підкарпатське, Поморське, Сілезьке (Шльонське) воєводства.

 

Щороку в березні–квітні в Польщі святкують Великдень, а школярів у цей час відправляють на шість вихідних (2024 року вихідні будуть з 28 березня до 2 квітня).

 

У травні поляки відзначають іще два важливі дні, які є вихідними: 

  • 01.05 — Свято праці;
  • 03.05 – День Конституції.

 

З 22 червня по 1 вересня 2024 у дітей настають літні канікули.