Від чапочатку повномасштабного торгення Росії в Україну, Польський уряд та громадяни всіляко підтримують українців, яким довелось полишити свої домівки. Якщо ви опинились в Республіці Польща і хочете вивчити місцеву мову, ось перелік безкоштовних центрів та ресурсів, які вам у цьому допоможуть.

Онлайн-платформи
Tutlo – безкоштовні уроки польської та англійської мови для дітей та дорослих. Заняття проходять у вигляді живих вебінарів (онлайн) з викладачами.

 

Polski info – безкоштовна багатомовна онлайн-платформа для вивчення польської мови. На платформі ви знайдете закладки з дистанційними курсами польської мови на рівнях A1 та A2, путівник з польської граматики та багатомовні форуми, які допоможуть вам навчатися разом та обмінюватися досвідом.

 

Варшава

Centrum Wielokulturowe w Warszawie – безкоштовні лекції польської для мігрантів. Контакти: + 48 22 648 11 11, email: [email protected]

Fundacja Ocalenie – безкоштовні курси польської для іноземців та іноземок у Варшаві. За інформаціє про набір у групи, слідкуйте на сайті, або в соцмережах фундації. Також, пропонують матеріали для самостійного вивчення польської мови. Щоб записатися на курс, потрібно заповнити заяву та відправити фотографію документа, на підставі якого перебуваєте в Польщі, на e-mail: [email protected]

Polski Instytut Językowy (Kursy FAMI - Funduszu Azylu, Migracji i Integracji) – онлайн курси польської для різних рівнів володіння мовою. Для реєстрації приходьте в офіс Інституту польської мови по вул. Мазовецька 12/24, 00-048 у Варшаві з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00. З собою необхідно мати документ, який дозволяє легально перебувати в Польщі.

Uniwersytet Warszawski – курси для осіб старше 16 років, організовані в рамках програми Університет Відкритий (Uniwersytet Otwarty).

Fundacja dla Somalii – безплатні курси польської для осіб, що мешкають у регіоні Мазовше.

Akademia Finansów i Biznesu Vistula – для підтримки біженців із України унівеситети Вістула організують безкоштовні курси польської. Лекції будуть проходити у дистанційному форматі. Відкриються групи для дорослих та підлітків. Для реєстрації використовуйте e-mail: [email protected]

Fundacja Będzie Lepiej – курси для дітей та підлітків. Також є доросла група. Зареєструватись можна на: [email protected] Або відправити повідомлення на WhatsApp на номер + (48) 504 176 626

Fundacja Nauki Języków Obcych i Szkoła Języków Obcych Linguae Mundi – курси польської мови на рівнях А1-С2, котрі поєднуються з заняттями про Польщу та курсом профорієнтації.

Вроцлав
Związek Ukraińców w Polsce Koło we Wrocławiu – заняття польської мови для дітей віком від 7 до 15 років.

Wrocławskie Centrum Integracji – соціальна кампанія «Вроцлав мовами світу», де вивчення мови відбувається у формі зустрічей з волонтерами.

Fundacja Hobbit – організація на підтримку біженців, яка проводить безкоштовні заняття для дітей та молоді. На заняття також можуть приходити батьки.

Wrocławskie Centrum Rozwoju Społecznego – безкоштовні уроки польської мови для дітей та молоді віком від 10 до 18 років.

Klub Formaty – курси польської для початківців віком від 18 років, котрий розпочався 18 березня. Зараз є можливість запису на наступні потоки. Також, у клубі працює дитяча кімната.

Краків
Uniwersytet Jagielloński – факультет полоністики Ягеллонського унівеситету організовує безкоштовні курси польської та індивідуальні заняття для громадян України. Більше інформації за телефоном: +(48) 12 663 29 29

Fundacja Będzie Lepiej – безкоштовні заняття з польської для дітей та підлітків віком від 6 до 18 років, а також для дорослих.

Гданськ
Akademickie Centrum Języka Polskiego i Kultury Polskiej UG проводить безкоштовні курси польської для українців, також для волонтерів, котрі хочуть викладати польську.

Познань
Migrant Info Point – безкоштовні заняття для для дорослих.

 

Лодзь
POLONUS school of languages – безкоштовні заняття онлайн і розмовний клуб.

Легіново
Urząd Miasta Legionowo влаштовує безкоштовні заняття польської для дорослих.

Ниса
Pascal Nysa – організовують безкоштовні вебінари для початківців. До занять можуть долучитись всі охочі.

Новий Томишль
Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Nowym Tomyślu – безкоштовні заняття польської мови в різних групах тривалістю 1 година.
За детальною інформацією звертайтесь за телефоном: 695255831