В Польщі так само, як і в Україні контролюють процес парковки для водіїв. Однак штрафи за неправильне паркування будуть більшими. Отож розповідаємо про додатки для оплати парковки, які стануть вам в нагоді, якщо у вас немає готівки, чи на вулиці погана погода.

Два найважливіші момент в використанні онлайн-додатків для оплати паркувального місця – зони та інформування контролерів про використання додатку.

Зазвичай міста в Польщі розділені на зони А, В, С. Зазвичай, за парковку в зоні, яка знаходиться ближче до центру, чи розташована в туристичному районі, доведеться заплатити більше. 

 

Щодо контролерів, то залишивши машину на парковці та скориставшись додатком, потрібно повісити за склом саморобну табличку чи роздруківку із назвою додатку, яким ви скористались. Це допоможе контролерам відслідкувати вашу оплату і не виписати вам штраф.

SkyCash мобільний додаток в якому можна провести оплату вашого паркування трьома різними способами:
1. Оплатити паркування за конкретний час, якщо водій точно знає скільки він простоїть в конкретному місці.
2. Оплата за паркування за певну суму, тобто ваш автомобіль може бути припаркований до вичерпання суми, яку ви внесли.
3. Функція Start-Stop за допомогою, якої фіксується час заїзду та виїзду із зони платного паркування, а оплата спишеться саме за час стоянки. 

 

mPay мобільний додаток в якому водій може оплатити вартість певної кількості годин паркування наперед, або поповнити баланс на скільки вважає за потрібне, аж доки той не вичерпається. За кілька хвилин до закінчення терміну дії зони паркування також надійде сповіщення. Додаток не заморожує кошти за паркування до закінчення годин роботи паркувальної зони, тобто гроші автоматично спишуться за наступну годину паркування згідно з прайс-лістом зони. Потрібно пам’ятати, що найчастіше платні парковки працюють до 18:00. Опісля завершення паркування додаток знімає заставу і враховує фактичну вартість паркування згідно з прайс-лістом. Якщо водій вибрав не лімітоване в часі паркування, проте коштів на наступну годину не вистачає, то таке паркування буде припинено, а на телефон надійде сповіщення.

moBilet мобільний додаток, доступний в понад 100 містах Польщі, який співпрацює з такими банками, як: Alior Bank, Bank Millennium, BNP Paribas, PKO BP, Santander Bank Polska та ING Bank Śląski. Тож оплатити паркування можна через додатки цих банків у смартфоні. Окрім оплати банківською картою та через електронний гаманець, додаток може провести оплату з кодом BLIK. Крім цього, в додатку можна придбати квитки на громадський та залізничний транспорт.


AnyPark мобільний додаток, який раніше мав назву Pango, він дозволяє дистанційно оплачувати паркування в міських паркувальних зонах. Використовуючи, пакет AnyPark + можна легко знайти вільні місця для паркування, або отримати від додатку підказку про місцезнаходження припаркованого автомобіля. Власник авто може управляти та контролювати витрати на паркування, а також завантажити рахунок-фактуру в разі потреби.