Українці в Польщі можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу в більш ніж 1500 установах. Однак не всі знають куди звернутись, щоб розв’язати своє питання. Публікуємо добірку юридичних центрів та ресурсів, які можуть стати вам у пригоді.

Фонд справедливості при Міністерстві юстиції Польщі
У фонді надають допомогу українцям, які стали жертвами або свідками війни, а також їх родичам. Крім онлайн-допомоги, доступні офлайн-центри — знайти їх можна, скориставшись мапою.
Контакти: +48 222 309 900, [email protected]
Графік: цілодобова допомога англійською та українською мовами.
Адреса: Al. Ujazdowskie 11, 00-567 Warszawa. 

Координаційний Центр Юридичної Допомоги
Допомогу можуть отримати всі кому довелось вимушено залишити свої домівки та знайти прихисток в Польщі через війну або переслідування.
Контакти: +48 800 088 544, [email protected]
Графік: гаряча лінія працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 19:00.
Адреса: ul. Towarowa 25A, 00-869 Warszawa.

Міністерство юстиції
На сайті міністерства можна знайти пункт юридичної допомоги відповідно до свого розташування.

Рада адвокатів Польщі
Тут ви знайдете перелік контактів районних адвокатських рад, які надають допомогу щодо: документів для в’їзду, умов перебування на території Польщі, заяв про надання міжнародної охорони, умови праці або навчання на території Польщі тощо.  

Юридична фірма Paprocki Adwokaci
Фахівці пропонують українським громадянам та підприємцям професійну юридичну допомогу з локальних та міжнародних питань. 
Контакти: [email protected]
https://www.facebook.com/paprockiadwokaci/

Юридичний портал
Маєте питання щодо перетину кордону, законодавчих змін, легалізації перебування? Введіть їх у пошук та отримаєте розлогу відповідь. Крім цього на порталі розміщенні відповіді на питання щодо: дітей без опікунів, міжнародного захисту, освіти тощо.

Юристи для України
У онлайн-групі українці залишають свої запитання та запити про допомогу, а польські юристи допомагають їх вирішити. 

Краків
Звертайтесь на гарячу лінію 12 397 91 06 (пн-пт, 7:30 - 15:30), або знайдіть фізичний центр допомоги за лінком.
Центр освіти та підтримки в Кракові
У вересні 2023 року в місті відкриють новий центр допомоги для українців. Охочі зможуть звернутись до фахівців з юридичних питань, а також отримати поради під час пошуку роботи, психологічну підтримку та записатись на мовні курси.

Варшава
Цілодобова гаряча лінія працює за номером 19115. Свій запит, ви також можете надіслати на пошту: [email protected]. Щоб знайти фізичний центр допомоги, завантажте документ зі списком адрес та контактів. 

У Варшаві розпочав роботу філіал БФ «Право на захист». У центрі, або онлайн-режимі українців зможуть отримати фахову юридичну та психологічну допомогу. Фахівці адвокатуватимуть права українців, які мають тимчасовий захист в Польщі. Для запису необхідно заповнити форму.

Вроцлав
Телефонуйте за номером +48 71 777 98 88, або пишіть на [email protected], або ви можете звернутись в один із місцевих центрів.

Гдиня
Скористайтеся номером 58 625 76 19 або 58 350 15 15, чи напишіть лист на [email protected] або [email protected]. Перелік пунктів юридичної допомоги.

Катовіце
Телефонуйте на гарячу лінію (32) 259 3736 (пн-пт, 7:30 - 17:00), або знайдіть пункт допомоги поруч із вами.