Ми вже розповідали про освітні онлайн-ресурси для дітей. Та як розважити малечу, коли поруч немає друзів та улюблених іграшок? Звісно, ви можете пограти з дітьми в розвивальні ігри, але якщо, наприклад, немає на це достатньо часу або ви у дорозі, то у пригоді стане розважальний дитячий контент на YouTube. Також ми розповідали вже про дитячий онлайн-садок НУМО. 

 

Добірка контенту на YouTube 

 

UkrAnima.ua. Це колекція мультфільмів для дітей та дорослих. На каналі зібрані мультфільми студій «КиївНаукФільм» та «УкрАнімаФільм» починаючи з 1961 року. Серед них «Козаки», «Вій», «Котигорошко», «Казка про білу крижинку», «Енеїда», «Капітошка», «Івасик-Телесик», «Як Петрик П'яточкин слоників рахував», «Ходить гарбуз по городу» і багато інших.

 

«Книга-мандрівка. Україна». Цей мультсеріал дає відповіді на запитання найбільш допитливих. Як українцю розгадати писемність стародавньої цивілізації майя, не виходячи з кабінету? Чому ніколи не варто викликати на дуель Нобелівського лауреата? Хто допоміг Миколі Гоголю створити перше українське фентезі? Як харків’янка змінила світ балетної моди, ще й «Оскар» отримала? Героями мультсеріалу є всесвітньо відомі українці, об’єкти та події, які, на жаль, не всі добре знають на Батьківщині. Події перших п’яти серій розгортаються у Харкові та Римі, в Одесі та Гватемалі, на Полтавщині та Нью-Йоркщині!

 

Казкарик. Канал пропонує веселі мультфільми українською мовою для дітей та дорослих.

 

Казки українською. Канал із мультиками, створеними за мотивами казок, та аудіоказками. 

 

HeyKinds. Дитячі пісні з відеосупроводом. На каналі ви знайдете популярні пісні й навчальні відео для дітей, що перетворять ваш будинок на дитячий садок. Переглядаючи контент, дитина розважатиметься та водночас вчитиметься.  

 

З любов’ю до дітей. YouTube-канал, на якому зібрані веселі дитячі пісні, цікаві абетки, руханки, розвивальні відео та мультики для дітей українською мовою. За допомогою відео дитина вивчить кольори, навчиться рахувати й читати по складах.

 

Novator film. Канал від анімаційної студії, відомої завдяки фільму Степана Коваля «Стати твердим» та серіалам «Моя країна Україна», «Професіонали». Тут багато мультиків за мотивами українських народних казок із фактурними персонажами. 

 

Вишиванчик. Цей канал поставив собі за мету виховувати патріотизм, популяризувати українську мову серед дітей та дорослих в інтернеті. 

 

НУМО. Онлайн-садок для розвитку дітей, створений Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерством освіти і науки України (МОН) у співпраці з дитячим простором «Пташеня» за підтримки Megogo. 

 

Future Education. Мультфільми для дітей про особисті фінанси. Тут вони знайдуть фінансові лайфхаки на кожен день. 

 

Веселі Саморобки. Канал, який вміщує невеличкі уроки для дітей про саморобки, а також вистави, казки та вірші. 

 

Наука для дітей. Канал із пізнавальними відео. Діти можуть спостерігати за домашніми експериментами на кшталт тих, що були у програмі Галілео. Завдання каналу не просто проводити експерименти заради веселощів, а в доступний спосіб пояснити механізм реакції та зацікавити дітей наукою.

 

ХабблТраббл. Канал про фізику та космос. Веде його 10-річний Богдан. 

 

LearningUa. Канал про науку простими словами для дорослих і дітей. Серед відео можна знайти ролики про оптичні ілюзії, дива природи та цікаві досліди. 

 

Enjoy The Science. Канал із науково-популярним контентом про анатомію, мистецтво, психологію, латинську мову, українську історію, мову та літературу.


Довколаботаніка. Канал про флору та фауну нашого світу. 

 

Цікава наука. Канал, який вміщує освітні відео на різні теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. 

 

Нова Школа. Уроки для першокласників. 

 

Віртуальна Школа. Канал, на якому розміщені короткі 5-8-хвилинні уроки для школярів молодших класів, які цікавляться природознавством, робототехнікою, англійською мовою.