До вашої уваги добірка безкоштовних онлайн-ресурсів, які допоможуть батькам організувати навчання та дозвілля своїх дітей, а також знайти необхідні матеріали, щоб поліпшити власні знання і навички. 

 

Для дошкільнят та їхніх батьків

Bebbo — мобільний додаток для батьків дітей від 0 до 6 років. Це кишеньковий помічник, який допоможе вам у питаннях виховання дитини та її розвитку. 

 

НУМО — платформа з розвитку дошкільнят від 3 до 6 років від МОН та ЮНІСЕФ. У ній зібрано корисні підказки, цікаві вправи й ігри, які допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку. Окрім того, можна скористатися чат-ботом (Telegram, Viber), який щодня буде надсилати вам поради щодо розвитку дитини.

Learning Passport — онлайн-платформа із бібліотекою якісних освітніх матеріалів для неформальної освіти, що можуть слугувати додатком до формальних навчальних програм. Для дітей тут зібрані ігри, подкасти, книжки, оповідання, казки, уроки української мови тощо. Також є низка курсів та освітніх матеріалів для батьків і освітян, як-от, наприклад: курс із безпеки про ментальне здоров’я чи матеріалі для «найбільшого уроку в світі».

Дошкілля — платформа, яка допомагає організувати взаємодію батьків, освітніх фахівців та керівників дошкільних освітніх закладів. Тут можна дізнатися про останні новини в освіті дітей від 0 до 6 років, скористатися освітніми онлайн-інструментами та поспілкуватися із представниками закладу. 

 

Для школярів

Всеукраїнська школа онлайн — це платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5–11 класів та методичної підтримки вчителів. Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом розвитку освіти. Платформа містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів. 

 

Ресурси з онлайн-курсами для різного віку

EdEra — студія онлайн-освіти, яка робить онлайн-курси, спецпроєкти, навчальні матеріали, освітні блоги для дітей та дорослих. Тут можна знайти інтерактивні курси, що допоможуть учням підготуватися до ЗНО, вчителям — підвищити кваліфікацію і організувати ефективне дистанційне навчання, а батькам розкажуть про те, як допомогти дитині із особливими потребами. До того ж є освітні cпецпроєкти про те, як розпочати власний бізнес, розібратися в якісній журналістиці, навчитися медіаграмотності чи протидії домашньому насильству. 

 

iLearn — гейміфікована платформа з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами для всіх, хто хоче навчатися і скласти ЗНО.

 

Prometheus — платформа із безкоштовними та платними онлайн-курсами з таких напрямків, як: громадянська освіта, гуманітарні науки, особистий розвиток, психологія. Крім того, є курси з IT, аналізу даних, журналістики, бізнесу та проєктного менеджменту.

ВУМ — освітня ініціатива, яка сприяє розвитку цивільного суспільства в Україні. На їхньому сайті ви можете знайти онлайн-курси, тренінги, лекції із різноманітних тем, як-от: креативне мислення, перша психологічна допомога, самонавчання. 

 

Платні ресурси для батьків і школярів

 

Learning.ua — це освітня онлайн-платформа, яка пропонує навчання дітей за міжнародними та українськими стандартами. Тут ви знайдете інтерактивні завдання, задачі та ігри. На учнів чекають домашні завдання, нагороди та сертифікати. Батьки можуть відстежувати прогрес дитини, а вчителі — давати оцінку її розвитку. Є рівні для малюків, дошкільнят та учнів з 1 по 12 клас за різними дисциплінами. Ви можете користуватися матеріалами безкоштовно із деякими обмеженнями або купити річну підписку за 899 чи 2 699 грн. 

 

Онлайн-школа Гранд-Експо — це матеріали для вчителів, батьків та учнів на основі тематичних досліджень з широкого кола тем. Веб-сайт дає лише матеріали, а не, власне, навчання.

 

Mozaik пропонує школам, учням та вчителям цифрові навчальні матеріали для освіти. Ціновий діапазон — від 16 до 55 євро. Але для українських вчителів, учнів та батьків матеріали mozaBook та mozaWeb — безкоштовні до завершення навчального року 2021-2022. 

 

Атмосферна школа — це дистанційна школа для учнів 1–11 класів за стандартами МОН для стаціонарної та заочної програм освіти. Вартість пакетів — від 500 до 2 250 грн. Окрім того, пропонують курси для здобуття майбутніх професій за спеціальностями: фінанси, інвестиції та трейдинг; бізнес та менеджмент; маркетинг та комунікації. Для школярів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України, передбачено безкоштовне дистанційне річне оцінювання та доступ до навчальних матеріалів до кінця літа 2022 року.  

 

Онлайн-школа Альтернатива пропонує здобуття освіти дистанційно та з отриманням документів державного зразка. На учнів чекають відеоуроки, вільний графік занять, безкоштовна підготовка до ЗНО та ДПА. Вартість — від 100 і 700 грн.

Радоскул — це онлайн-школа для учнів 1–11 класів. У школі видають офіційний державний атестат МОН, поглиблено вивчають англійську та проводять живі онлайн-уроки в Zoom. Вартість залежить від кількості предметів, які ви обрали для дитини. Наприклад, місячна плата за 7–11 дисциплін становить 6 000 грн. 

 

Центр освіти Оптіма працює як дистанційна загальноосвітня школа. До того ж дітям пропонують для вивчення польську та німецькі мови. Крім того, в центрі готують дітей до вступу у ВНЗ Канади та Європи. А ще є можливість дистанційно здобути американську чи канадську середню освіту. Приблизна вартість навчання за місяць — 3 100 грн. 

 

Центр освіти Global — це дистанційна загальноосвітня школа I–III ступенів. Пропонують такі пакети: «онлайн-навчання», «екстернат», «слухач» та «сімейна освіта». Вартість — від 400 до 1 500 грн. 

 

Онлайн-школа 977 пропонує якісну і дистанційну освіту для школярів та дошкільнят. У також школі можна скористатися послугами репетиторства. Ціни: від 1 000 і 4 500 грн за місяць.

 

Школа Афіни — центр дистанційного навчання, який було засновано в Києві. Мають два напрямки навчання: індивідуальне та супровід організованих груп учнів. Вартість становить 6 000–16 500 грн на рік. 

 

Matific — платформа для вивчення математики від освітніх експертів. Пропонують персоналізований та адаптивний навчальний шлях. Перший місяць — безкоштовно. 

 

Gios — це інтерактивні курси з математики в онлайн-форматі для учнів 5–9 класів. Допомагають підвищити успішність, скласти ЗНО та підготуватися до вступу в університети України і світу. Ціна варіюється від 140 до 1 285 грн.