Важливо! На даний момент вільні дати для реєстрації закінчилися, слідкуйте за оновленнями на сайті Diakonie Katastrophenhilfe.

 

Програма діє в таких містах: Каліш, Ледзіни, Масловіце, Тихи, Сосновіце та Катовіце. На грошову допомогу можуть претендувати люди, які:
- виїхали з України після 24 лютого
- жоден із членів сім’ї не працює, або немає доступу до інших доходів
- особа не отримує допомогу від інших неурядових організацій, наприклад, УВКБ ООН, Червоний хрест тощо. 

 

Проте виплати від польського уряду до уваги не беруть, тож, якщо ви отримували чи отримуєте допомогу за програмами: Сім’я 500+, Добрий старт, Сімейний капітал чи інші виплати від польського уряду, то на допомогу німецького фонду все ж можете подаватись і розраховувати. 

 

Особа та члени її родини матимуть право на грошову допомогу, якщо вони підпадатимуть під один із цих критеріїв:
1. Самотні мати чи батько в Польщі.
2. Людина похилого віку (65+), що живе без інших дорослих членів родини.
3. Вагітні жінки.
4. Опіка над двома чи більше дітьми.
5. Серед членів родини є одна чи більше людей із особливими потребами.
6. Хтось із родини має хронічні чи серйозні захворювання. 

 

Грошову допомогу виплачують із розрахунку 700 злотих на 1 одну людину і 600 злотих на кожного наступного члена родини. Виплачуватимуть кошти мінімум 3 місяці.

Для отримання фінансової підтримки від німецького фонду, необхідно зареєструватися на подачу документів та у призначений час прийти центр реєстрації DKH.

Спосіб отримання грошей повідомлять на місці при оформлені допомоги.

Претендувати на участь в програмі допомоги Diakonie Katastrophenhilfe можна лише після заповнення цієї анкети, де вам буде потрібно вказати наступну інформацію:
- реєстраційний номер, який вам видадуть в DKH чи вже видали в міському центрі надання соціальної допомоги (PESEL);
- підтвердити або спростувати факт отримання допомоги від інших неурядових організацій, наявність роботи в Польщі;
- зазначити критерій, якому відповідає претендент та дату прибуття до Польщі;
- надати особисті та контактні дані (ПІБ, дата народження, громадянство, стать, ідентифікаційний документ та його номер, телефон, e-mail, місце проживання в Польщі, кількість членів сім'ї);
- відповісти на ряд питань, які стосуються місця проживання, запланованого періоду перебування та інших пріоритетів сім'ї протягом найближчого часу.

Щодо першого пункту зі списку вище, то для отримання реєстраційного номеру, українці, які відповідають вимогам програми та проживають у вищезгаданих містах, можуть звернутись з повним пакетом документів у:
- центр реєстрації допомоги DKH, Kalisz, ul. NIECAŁEJ 10
- міські центри надання соціальної допомоги (Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej - MOPS) міст Ледзіни, Мисловіце або Тихи

Також, для оформлення виплати від фонду всі члени сім'ї, які мають право на допомогу, повинні прийти до Реєстраційного центру DKH особисто. При цьому вони повинні мати:
- ​​паспорт або інші документи, які підтверджують особу кожного члена родини;
- будь-який документ, який підтверджує дату в'їзду до Польщі.

У зв’язку з великою кількістю запитів, фонд  Diakonie Katastrophenhilfe обмежує доступні дати реєстрації, але їх наявність можна відстежувати на сайті sontse.org.

При виникненні запитань щодо участі в програмі,  телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 800 000 232 або звертайтесь в офіс DKH у відповідному місті.

Реєстрація на програму, не гарантує виплати від фонду, оскільки в першу чергу допомагатимуть, тим хто дійсно немає жодних інших ресурсів для повноцінного життя.