Увага! Програму грошової допомоги УВКБ ООН закрито, нові заявки більше не приймаються. У грудні 2023 р. було завершено реєстрацію заявників. Якщо ви не отримали відповідного повідомлення від УВКБ ООН до грудня 2023 року, вам більше не варто очікувати на запрошення (у зв’язку із закриттям програми).

 

Якщо ви прибули до Польщі з України після 23 лютого 2022 року, то ви можете подати заявку на отримання короткострокової грошової допомоги від Управління Верховного комісара у справах біженців (УВКБ) ООН. 

Увага! УВКБ ООН не реєструє біженців і не визначає статус прибулих українців, а лише призначає гуманітарну допомогу. 

 

Який розмір грошової допомоги? 

 

Розмір виплати становить 700 злотих на одну особу, а також 600 злотих на кожного члена родини (але не більше чотирьох).

 

Грошова допомога від УВКБ ООН нараховується протягом трьох місяців, але виплата відбувається раз на місяць.

 

Хто може зареєструватися?

 

Від однієї родини можна подати лише одну форму. Родина це: подружжя, партнери у цивільному шлюбі, діти до 18 років. Якщо у вас є інші члени родини, наприклад, повнолітні діти або бабусі/дідусі, то ви можете зареєструвати їх окремо. 

 

Що необхідно для реєстрації?

 

Призначити зустріч, щоб подати форму, можна цим посиланням.

 

Доросла особа, яка оформлює заявку, повинна мати польський номер телефону. Також необхідно надати документ, що посвідчує особу, та документ, у якому зазначена дата в’їзду до Польщі. У заявників беруть відбитки пальців.

 

Після реєстрації учасники програми отримують пароль та смс-повідомлення з унікальним одноразовим номером BLIK. Його використовують для того, щоб зняти кошти в банкоматі (необхідно вибрати опцію «BLIK-зняття»). 

 

Отримати допомогу необхідно впродовж семи днів. Зробити це можна у більшості польських банків (Santander Bank, PKO BP, Millenium, BNP Paribas, mBank, ING, SGB, Euronet, Planet Cash та інших).

 

Після нарахування наступного траншу виплати заявник отримує новий BLIK-код у смс-повідомленні. Якщо ви загубите телефон (BLIK код або пароль), необхідно буде знову особисто звернутися до центру реєстрації.