Хто може взяти участь у програмі?
Якщо ви або ваша родина поїхали з України через війну 24 лютого 2022 року або після цієї дати (чи з 9 лютого 2022 року, побоюючись можливості вторгнення) і ви відповідаєте одному з наступних критеріїв:

- самотня жінка;
- ви були вимушені покинути свого чоловіка/партнера;
- очолюєте сім’ю з дітьми;
- ви або члени вашої родини мають інвалідність;
- ви або член вашої родини страждають на хронічні захворювання;
- ви літній/я чоловік/жінка (60+ років);
- ви або член вашої родини – вагітна жінка, або мати новонародженого;
- ви студент з України, який поїхав за кордон.


Як взяти участь у програмі?

Важливо знати, що не кожен, хто подасть заявку, матиме право на допомогу. Тільки певні особи, які найбільше потребують допомоги, можуть бути затверджені для отримання виплат. Крім цього, якщо ви отримуєте або отримували грошову допомогу від інших організацій протягом останніх 3 місяців, ви не можете брати участь у програмі TERA. 

Онлайн-реєстрації на програму TERA немає і здійснюється вона за попереднім записом за номером +48 800 112 233 (безкоштовно для абонентів польських мобільних операторів). Дзвінки приймають з 8:00 до 16:00 з понеділка по п’ятницю. Цей номер призначений лише для попередньої реєстрації. Організатори зазначають, що зараз лінії для реєстрації перевантажені, тому ви можете не одразу зв’язатись з оператором. 

 

Важливо! Слідкуйте за оновленням інформації щодо реєстрації на сайті програми.

Після дзвінка потрібно буде особисто прийти в призначений час до пункту реєстрації. Нижче ви знайдете список міст та адрес для реєстрації, а також окремий номер та пошту гарячої лінії для додаткових запитань перед реєстрацією. 

Приходити всією родиною не потрібно, може прийти лише голова родини й  зареєструвати всіх членів своєї сім’ї, які зараз перебувають у Польщі. При собі необхідно мати лише закордонні чи внутрішні паспорти всіх членів родини з штампом про перетин кордону (також підійде PESEL тощо). Наявність штампа бажана, але в деяких випадках не є суворо обов’язковою.

Незалежно від позитивного чи негативного результату, вас мають повідомити про рішення не пізніше трьох робочих днів після подання вашої заявки. Результат ви отримаєте через SMS-повідомлення на номер, який ви вказали під час реєстрації.

Якщо вас обрано для участі в програмі, ви отримаєте одноразову виплату за три місяці. Використати кошти можна буде з допомогою чеку Blink, знявши кошти в будь-якому банкоматі Польщі.

Якщо у вас виникають питання щодо програми, зателефонуйте за цим номером гарячої лінії програми 0 800 105 555, або напишіть на електронну пошту [email protected]

 

Тут можна ознайомитись з інформаційним положенням для заявників. 

 

Адреси, за якими попередньо зареєстровані особи можуть оформити заявку:


Старгард, Громадська кімната Об’єднання українців у Польщі, ul. Marii Konopnickiej 16

Ольштин, Ольштинський центр неурядових організацій (OCOP Olsztyńskie Centrum Organizacji Pozarządowych), ul. Tarasa Szewczenki 1