Обліковий запис пацієнта (ІКР) — це безкоштовний додаток Міністерства здоров’я Польщі, у який можна зайти через сайт pacjent.gov.pl. Обліковий запис пацієнта (IKP) дає доступ до основних медичних документів, наприклад, електронних рецептів і направлень, а також допомагає вибрати лікаря і вирішувати питання, пов’язані з пандемією. ІКР також забезпечує швидкий і безпечний доступ до інформації про здоров’я: власника облікового запису, його дітей чи осіб, якими він опікується. 

Ви можете створити ІКР, якщо маєте ідентифікаційний номер PESEL.

 

Що ще можна робити через IKP:

    • отримати електронний рецепт, електронне направлення через SMS-повідомлення або електронною поштою;
    • замовити і отримати черговий рецепт без необхідності особистого візиту до лікаря (у разі хронічного захворювання та після телефонної консультації з лікарем);
    • перевірити результат тесту на COVID-19;
    • дізнатися, до якої дати слід залишатися на карантині чи домашній ізоляції; 
    • вибрати лікаря/медсестру або акушерку первинного контакту;
    • подати заяву на оформлення Європейської картки медичного страхування (EKUZ);
    • перевірити інформацію про вакцинацію, перебування в лікарні, лікарняні (електронний листок непрацездатності).

 

Що таке довірений профіль (Profil Zaufany)?

Увійти до Облікового запису пацієнта (IKP) дозволяє Довірений профіль. Довірений профіль — це ваш безкоштовний електронний підпис, завдяки якому ви зможете вирішувати свої справи онлайн. Довірений профіль, необхідний для входу в Обліковий запис пацієнта, ви отримуєте разом з ідентифікаційним номером PESEL. Тут можна дізнатися, як отримати Довірений профіль. 

За цим посиланням ви знайдете покрокову інструкцію, як зайти в IKP і що робити, якщо ви забули логін чи пароль. А тут ви знайдете більше інформації для українських пацієнтів у Польщі.